Kursen:
Kursen omfattar 5 kurstillfällen á 2 studietimmar.
(1 studietimme = 45 minuter)

Dogparkour är balans och koordinationsträning för din hund. Den hjälper hunden att bli medveten om sina kroppsdelar.

Övningar innebär att hunden ska ta sig upp på föremål (stenar, stubbar, bänkar, murar)
Gå balansgång
Hålla balans på liten yta
Krypa under föremål
Hoppa över föremål

Det är en utmärkt träning att få upp självförtroendet hos osäkra hundar och en bra hjälp i träning av problembeteenden då dessa hundar kan få ett annat beteende att tänka på istället.

På kursen får du lära dig nyttiga och roliga övningar som du kan använda både hemma och på promenaden, samt hur du tränar in övningarna från grunden på ett säkert och roligt sätt.

Instruktören är utbildad dogparkourinstruktör.

Mål:
Bättre kroppsmedvetenhet, koordination och självförtroende

OBS! Alla hundar ska ha sele när de tränar för att du som förare ska kunna hjälpa och stötta din hund på ett så säkert sätt som möjligt.

Medlemskap krävs för alla våra kurser ANMÄLAN

Startdatum:     Vecka 12

Kursdag/Tid:   Söndag 18:00-19:30

Antal platser:     6 (FULLT)