Välkommen

~Nyhetsflöde~

Tidaholms Brukshundklubb bjuder in till en Mellandags Clear Round i Nose Work måndagen den 27 december på Tidaholms Brukshundklubb.
Tävlingen hålls i klass NW1
Inget krav på doftprov, men hunden måste ha tränat på doften eukalyptus.
Det kommer att bli 3-4 sökområden. Vilka moment det blir bestäms några dagar innan beroende på väder.
Om ni klarar alla sök får ni en tjusig rosett.
Kostnad 250:- och max en start per förare. Betalningsinfo får ni när ni har fått bekräftat att ni har en plats.
Max 20 starter
Ni delas upp i två grupper på 10 deltagare/grupp
Grupp 1 startar 11:00
Grupp 2 startar 13:00
Bedömare: Karina Ravn
Anmälan sker genom att skicka ditt namn och hundens tilltalsnamn på mejl till:
k.ravn@outlook.com
Skriv även: anmälan till Clear Round som meddelande

Studiefrämjandet erbjuder en onlinekurs för dig som vill, eller planerar att skaffa en valp. Frågor som bland annat lyfts under kursen är:
Vad är viktigt att tänka på innan valpköpet?
Att välja hundras/hundtyp – hur gör man?
Hur väljer man uppfödare?
Hur undviker jag att bli lurad?
Hur ska jag förbereda innan valpen kommer hem?
Priser, mer information och anmälan: https://www.studieframjandet.se/stockholms-lan/gustav-arrangemang/kurser/2022/januari/att-kopa-valp---distanskurs/

Klubbmästerskap i Nose work torsdagen den 9 december kl 17 på Tidaholms brukshundklubb! KM körs i NW klass 1. Hur många och vilka moment beslutas senare beroende på väder och antalet starter. Klubbmästare blir den som har hittat flest gömmor, har minst fel och snabbast totala tid. För att deltaga på KM krävs inget doftprov, men du måste vara medlem i Tidaholms BK. Tävlingen kostar inget. Anmälan sker genom att skicka ditt namn, hundens tilltalsnamn samt hundens mankhöjd på sms till Karina Ravn, 0733-969723

Intressant föreläsning om SBK:s motsvarighet till NoseWork - Specialsök.
Av och med Pelle Karlsson Skaraborgs Distriktet

Nu drar det ihop sig mot vinter och det är dags att ta upp ridhusträning igen. Måndagar troligen 18-21 med start dne 10/1 och 8 gånger. Grupper som tidigare varit är nosework, rallylydnad och agility. Finns även intresse för tävlingslydnad. Alla tar ansvar för sin egen träning. Det är alltså INGEN KURS med kursledare utan alla tränar på sina villkor. I agilityn brukar vi t.ex. bygga en bana men man tränar på det man vill på "sin" tid. NW brukar turas om att göra gömmar osv.

Då vi betalar/timma så är anmälan bindande och priset är beroende på hur många vi blir. Anmäler du dig och sen får förhinder så är det upp till dig att sälja platsen till någon annan.  Skicka till Vicki Svensson på messenger och skriv vilken grupp du vill tillhöra för att anmäla dig. Sista anmälningsdag är 30/11.

Hoppas allt är bra med er i medlemmar!
Vi i styrelsen går ut med en vädjan till alla. Vi skulle behöva någon/några som kan tänka sej att engagera sej i vår Stug & Plankommittée.
Fn går styrelsen på knäna och vi har flera som aviserat att det är för mycket för att det ska var ”kul” att jobba idéellt.
Finns idag ingen ansvarig för Stug & Plan, RUS eller kökskommittéen och alla frågor och planering hanteras av en eller flera i styrelsen.

Tanken är att vi kommer köpa en större bättre gräsklippare tillsammans med TGiF. Önskemål finns även att, kanske under nästa år, bygga ut altandecket åt Öster.
Känner ni någon, som känner någon…
Risken är att vi annars inom kort även står utan folk i styrelsen.

Ex. på vad en Sammankallande i Stug & Plankommittén kan göra:
-Planera för fixardagar inne/ute
-Planera gräsklippning (kontaktperson)
-Kontakt med TGiF gällande planer
-Planera för altanbygge (om det blir aktuellt)

Tidaholms Brukshundklubb är en aktiv klubb med omkring 230 medlemmar.

Här anordnas varje år kurser, tävlingar av olika slag, träningsläger mm. Alla är välkomna, med eller utan hund, renrasig eller blandras!

De olika grenarna som bedrivs på klubben är bland annat bruks med spår, sök & patrullhund, agility, lydnad, rallylydnad, drag, nosework, specialsök och emellanåt har klubben även  utställning.

Vill du veta mer är du välkommen att läsa mer här på sidan under respektive kommitté.

Hjälp till på klubben och tjäna Bonustimmar!

Bonussystemet för när du hjälper till på klubben är uppdaterat. Kommer löpande erbjudanden ang. kurser, föreläsningar, träningshelger mm som du kan deltaga vid till reducerad kostnad mot dina bonustimmar.
Så glöm inte fortsätta bokföra dina timmar

Ny info-mail!
Vill du få bilder, tävlingsresultat eller annan information publicerad på hemsidan?
Maila till info@tidaholmsbk.se

Nu kan ni även följa oss på facebook! https://www.facebook.com/groups/437870479562876/

Klubbkläder

Nu kan alla som vill beställa klubbkläder via Thorsells reklam. Det fungerar som en vanlig hemsida där man beställer kläder.
Det finns bland annat College tröjor, Linne, t-shirt mm.
Följ instruktionerna och Shoppa lugnt!
länk